FAQ
Mest stillede spørgsmål
En jernpande er holdbar, kan tåle høje temperaturer, og giver en jævn varmefordeling. Jernpander kan også blive non-stick efter gentagne brug, hvis de er korrekt smurt og vedligeholdt.
Efter rengøring skal du tørre panden grundigt af og opbevare den et tørt sted. Du kan også smøre panden med lidt olie for at beskytte mod rust.
Ja, de fleste jernpander kan bruges på keramiske kogeplader, men det er altid bedst at tjekke producentens anvisninger for at sikre, at panden er egnet til brug på en keramisk kogeplade.
Du kan fjerne rust fra din jernpande ved at bruge en blanding af salt og citronsaft, eller ved at bruge ståluld eller en rustfri stålskrubber. Efterfølgende skal panden have en ny seasoning, da den nu er nulstillet som var panden ny.
Dette kan ske, hvis panden ikke er blevet ordentligt rengjort eller smurt, eller hvis den er blevet overophedet. Det er vigtigt at rengøre panden grundigt og smøre den med olie, før du varmer den op.
Det afhænger af, hvor ofte du bruger din jernpande, og hvor godt den er blevet indkørt. Generelt er det en god idé at smøre panden med olie efter hver brug for at beskytte mod rust og holde panden non-stick.
Du skal bruge en passende mængde olie eller fedt på panden for at undgå, at maden brænder fast. En teskefuld eller to er ofte tilstrækkeligt, men det afhænger af størrelsen på panden og mængden af mad, der tilberedes.
Rengør panden grundigt og tør den af efter hver brug, og opbevar den på et tørt sted. Du kan også smøre panden med olie for at beskytte mod rust.
Jernpander kan blive krumme på grund af gentagne ændringer i temperatur og varme. Det kan også skyldes at panden har været opbevaret på en måde, der har påført den skade eller tryk. Det er ikke optimalt at bruge en krum jernpande, da det kan føre til ujævn varmefordeling og mad, der tilberedes ujævnt. Det kan også skade din kogeplade eller ovn. Hvis panden er krum, kan det være bedst at udskifte den.
